Privacy

Wie zijn we

Vademecum.hematologie.nl is een website van:

Afdeling Hematologie VUmc

Postbus 7057

1007 MB  Amsterdam

e-mail: hematol@vumc.nl

Ons website-adres is: http://vademecum.hematologie.nl.

Welke persoonsgegevens we verzamelen en waarom we dat doen

Cookies

Google Analytics plaatst een cookie om uw sitegebruik te kunnen registreren. Een cookie is een klein bestandje dat met het laden van de pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door de webbrowser op de harde schijf van uw computer, tablet of smartphone wordt opgeslagen. Meer informatie vindt u onder de kop ‘Analytics’.

IP-adres

Wij slaan uw IP-adres op om onze website te kunnen beveiligen tegen geautomatiseerde aanvallen.

Analytics

Wij gebruiken Google Analytics om uw sitebezoek te registreren. Om uw privacy te beschermen hebben wij hebben een bewerkersovereenkomst met Google Analytics afgesloten, wordt het laatste octet van uw IP-adres gemaskeerd en hebben wij ‘gegevens delen’ uitgezet in Google Analytics. Bovendien maken wij geen gebruik van andere Google-diensten in combinatie met Google Analytics.

Voor aanvullende informatie, zie het privacybeleid van Google.

Wilt u niet dat uw klikgedrag door Google wordt bijgehouden? Dan kunt u via de website van Google een browser-plug-in downloaden die dit voorkomt. Deze privacy-instelling geldt dan voor alle websites die u bezoekt.

Met wie we persoonsgegevens delen

Wij delen uw persoonsgegevens niet met andere partijen.

Hoelang we persoonsgegevens bewaren

Wij bewaren de IP-adressen voor de beveiliging van de site maximaal 2 jaar.

De bewaartermijn van de gegevens die via Google Analytics worden verzameld, is 26 maanden.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door Uitgeverij kleine Uil en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van u hebben in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen.

U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar hematol@vumc.nl.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, vragen wij u een kopie van uw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onder aan het paspoort), paspoortnummer en burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van uw privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek.

Wij willen u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Contactinformatie voor privacyspecifieke zaken

Neem voor het inzien, corrigeren en verwijderen van persoonsgegevens en voor alle andere privacygerelateerde zaken contact op met hematol@vumc.nl.

Aanvullende informatie

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

De verbinding met deze site verloopt altijd via een beveiligde SSL-verbinding. Ook beheer en back-ups worden altijd via een beveiligde verbinding uitgevoerd.

Wij nemen de bescherming van uw gegevens serieus en nemen passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via hematol@vumc.nl.

Welke datalekprocedures we hebben geïmplementeerd

Wij registreren alle datalekken in ons kwaliteitssysteem. Omvangrijke datalekken worden gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Van welke derde partijen wij persoonsgegevens ontvangen

Wij ontvangen geen persoonsgegevens van derde partijen.

Geautomatiseerde besluitvorming

Wij nemen niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen zonder dat daar een mens tussen zit.