CAD – ODAP sutimlimab

Versie:
1
Publicatiedatum:
01-02-2024
Auteur(s):
Josephine Vos

Met ingang van 1 augustus 2023 wordt de complementremmer sutimlimab vergoed vanuit de basisverzekering binnen het Orphan Drugs Access Protocol (ODAP) voor de behandeling van volwassen patiënten met primaire auto-immuun hemolytische anemie met koude antistoffen ofwel koude agglutinatie ziekte (cold agglutinin disease, CAD). De behandeling is er voor patiënten met een recidief CAD en patiënten met een fulminante presentatie van CAD (acute crise). Zie informatie op de NVVH website: Geneesmiddelendossiers » Nederlandse Internisten Vereniging (hematologienederland.nl)

 

  • Josephine Vos en Sophie Bernelot Moens zijn aanspreekpunt zijn voor het Amsterdam UMC, en zonodig ook buiten kantoortijd bereikbaar (via dienstdoende hematoloog Amsterdam UMC) worden om mensen in de Siilo app te bespreken voor het acute programma.
  • Link naar parenteralia (binnen AUMC): Sutimlimab – Parenteralia – Amsterdam UMC (versie 1) (iprova.nl)
  • Sutimlimab wordt alleen vergoed na accordering door ODAP indicatiecommissie. Bij het bestellen in Beacon moet aangevinkt worden of de patient in fase 1 (1e 3 maanden) of fase 2 (daarna) van het ODAP zit. Voor fase 2 dient ook weer akkoord door de indicatiecommissie verkregen te zijn.